Üdvözöljük a Nagybau-PROFI Építőipari Kft. honlapján!

Nagy Tamás

Tel.: 06 20 56 04 022

nagy.tamas@nagybau-profi.hu

Fő profilunk:

- Családiházak építése
- Homlokzati hőszigetelés
- Térburkolás
- Viacolorozás
- Lakásfelújítás
- Generálkivitelezés
- Hideg-és-melegburkolás
- Gipszkartonozás

Homlokzati hőszigetelés, generálkivitelezés és térburkolás Pest, Jász-Nagykunk-Szolnok és Heves megyében
generálkivitelezés, családi ház építés referencia

Minőségi munka egyenesen a kivitelezőtől!

Homlokzati hőszigetelés

HOMLOKZATI HŐSZIGETELÉS ELŐNYEI:

● fűtés - költség csökkentés
● klimatizálás
● penészedés, falgombásodás elleni védelem
● szebb homlokzati látvány
● széles szín és struktúra választék
● energiatakarékosság, környezetvédelem
● káros anyag kibocsátás csökkentése

Utólagos homlokzati hőszigetelés

Ha a falazóelem önmagában is a szabványnak megfelelő hőszigetelő képességű, akkor a homlokzati hőszigetelés már nem kötelező. A falazat homogén hőszigetelő képességét elősegítheti a hőszigetelő falazóhabarcs vagy a méretpontos falazóelemek használata.

Az utólagos homlokzati hőszigetelés alkalmazásával elsősorban fűtés költség csökkentés érhető el, továbbá a homlokzati hőszigetelés a jelenlegi falfelületek ismételt lekezelésének legegyszerűbb megoldása, mivel a homlokzatot a szigeteléssel megóvjuk a fagyoktól, és az erős napsütéstől is. A csapadékvizet sem engedi át a ma használatos, speciális homlokzati hőszigetelésre felhordott színanyag nagy többsége.

A homlokzati hőszigetelés által egy kellemesebb klimatizált érzés érhető el a lakásban, azonban körültekintően kell megválasztani a kivitelezőt, hiszen a hőhidakkal több kárt okozhatunk, mint előtte.

Hőhidak

Koszorúk, nyílásáthidalók, vasbeton pillérek hőszigetelésére az extrudált polisztirolhab (XPS) vagy a formahabosított expandált polisztirolhab megfelelő anyag, ráadásul zsaluzatba helyezhető és vakolható. Üregeknél, hézagoknál a hőszigetelő anyagokkal szemben követelmény a jó térkitöltő képesség.

Nagyon fontos még a lábazatok megfelelő hőszigetelése is, különösen egy teljes homlokzati hőszigetelés után.

A lábazati hőszigetelés fontossága

Az emberek jelentős része teljesen megnyugszik ha a homlokzati hőszigetelés a külső házfalra elkészült. De bizony a lábazati hőszigetelés is szükséges lenne. Új épületek, illetve felújítás esetén megfeledkezzünk arról, hogy ha szükséges a homlokzati szigetelés, akkor a lábazatot sem szabad kihagynunk. Új építésű, jól hőszigetelő, modern falazóblokkok esetében is szükséges a lábazati hőszigetelés.

A homlokzati hőszigetelés után lábazatszigetelés nélkül a fal és a lábazat csatlakozásánál a hőhíd is erőteljesebben fog jelentkezni. A csupasz betonfelület nagyon erős hőhidat jelent, s minél jobban hőszigetelt a fal, annál rosszabb lesz a lábazati részen a helyzet.